Om Søren Vallentin

"Uden grundridning kommer du ingen vegne"

Berider Søren Vallentin går ikke på kompromis. Hans ryttere lærer at ride deres heste helt fra bunden, og kun med den strategi kan man nå langt, understreger den erfarne berider.

Søren Vallentin blev allerede som 25-årig A-læremester i Dansk Ride Forbund. Han startede sin karriere som berider i Herning Rideklub, og han drev derefter i 20 år Sportsrideklubben Aalborg, Finstrupgaard, hvor han har uddannet adskillige beridere, heriblandt verdenskendte Andreas Helgstrand.
I årene 2006-2012 har Søren fungeret som chefberider på danmarks nationale hestesportscenter Vilhelmsborg i Aarhus.

Søren Vallentin er uddannet hos Hasse Hoffmann i Karlslunde, Arly Gundersen i Allerød og Børge Rasmussen i Kolding, og han er meget taknemmelig over for sine læremestre.

- Personligt var de vidt forskellige, fortæller Søren om sin læretid hos de tre læremestre: - Men én ting havde de tilfælles, og det er holdningen til uddannelsen af hest og rytter: Uden grundridning kommer man ingen vegne, korrekt uddannelse tager tid og der findes ingen genveje, understreger Søren.

Gennem tiden har han uddannet og solgt et stort antal heste til både ind- og udland. Senest har han uddannet dressurhesten Rubicon Ask til S-hest i dressur. Hesten red han til placeringer på landsplan, og den blev i 2006 solgt til USA.

Søren Vallentin som springrytter. (Foto: Ridehesten.com).Søren Vallentin som springrytter. (Foto: Ridehesten.com).